Styrkan med WordPress

Funderar du på att starta en blogg, en webbplats inom företagande eller vill du kanske bara ha en plats för att dela bilder och videos på för en personlig hobby? Då börjar du snabbast och smidigast i WordPress.

Vad är WordPress?

WordPress är ett av världens största och mest populära verktyg för dig som vill starta och bygga upp en egen webbplats eller blogg. Företagare, hobbyverksamhet eller kanske en personlig blogg. Oavsett om man är nybörjare eller ett proffs passar Word press. Det bästa med WordPress är att du startar långt ner men jobbar dig snabbt uppåt, man kan utveckla sin design och sina tillägg precis hur man vill och på vilken nivå man vill. Det är mycket flexibelt och passar alla typer av webbplatser. WordPress fungerar på så sätt att man bygger upp och väljer hur sin webbplats ska se ut. Det finns 1000-tals med olika teman och layouter i olika prisklasser, det lägsta priset är på noll kronor, alltså helt gratis och mer än så behövs egentligen inte om man inte vill ha det så avancerat. Det är väldigt lätt för dig som användare att få webbplatsen designad precis som du vill med tanke på det breda utbudet av olika teman.

De teman som finns är alltså helt färdiga att använda och man behöver inga koder eller vara kunnig inom det områden för att kunna redigera och fixa upp sitt tema. Förutom teman är möjligheten till uppläggen stora, man kan dela videos, bilder och innehåll på sina andra sociala medier på sin webbplats. WordPress har även ett flertal tillägg också kallt plugins, som man kan lägga till på sin webbplats. Exempelvis tillägg för kontaktformulär, extra säkerhet, prioritetsordning för vilka språk webbplatsen kan visas i och mycket mer. Det är enkelt och man kommer åt sin webbplats vart som helst och när som helst. Från början var WordPress mest populärt inom bloggvärlden men blev snabbt större och utvecklades, det nådde då företagare som behövde en webbplats.

Just nu är var fjärde webbplats på internet byggt i WordPress, allt från personliga bloggar till nyhetssidor, exempel på några kända företag vars webbsida är bygg i WordPress är Mercedes-Benz och finansliv. Som sagt är allt möjligt i WordPress, det är till och med möjligt att starta en webbshop, alltså går det att E-handla på en hemsida byggt i WordPress. WordPress har funnits sedan 2003 och har ett väldigt stort community, därav är det även ett beprövat och säkert system och det uppdateras med säkerhet samt nya funktioner flera gånger om året. Allt som finns på din webbsida ägs av dig och man kan exportera samt importera allt innehåll (på sin webbsida) hur man vill. Har man en blogg, till exempel. Kan man snabbt och smidigt importera hela bloggens innehåll till WordPress.

En öppen källkod – Det här betyder alltså att andra personer utöver skaparna kan ladda ner och vara med och utveckla WordPress helt gratis. Istället för att bara skaparna utvecklar det. Detta gör att istället för att en grupp på få personer utvecklar wordpress gör ett antal på över 1000 människor det. I de flesta fall vill grundaren ha pengar WordPress sina användare, men inte här.  Tack vare detta så växer och utvecklas verktyget varje dag. Det pågår för tillfället många intressanta förbättringsprojekt för hemsidan.