Inspirerande webbsidor

En bra design är så mycket mer. Vi blir allt mer indragna i den lilla (inte så lilla längre) världen på internet. Vi googlar, twittrar och Facebookar. Vi ser mycket, många färger, symboler och texter. Men uppskattar vi vad vi ser? En liten kick, hjärnans belöningssystem berättar faktiskt hur vi känner varje gång en ny bild dyker upp eller ett nytt inlägg som gillas. Det är så vi fungerar. Men om vi ska fokusera på annat än själva klicket och dopaminet. Om vi istället lägger vår fokus av det vi ser på att bli bättre, klokare och kanske ge vardagstristessen en liten kick och istället väljer att bli inspirerade av vad vi ser. Vad ser vi då?

Om man inte är insatt i ämnet kan det kännas som en trivial sak; vem vet ens vad en snygg webbsida innebär och räcker det inte med att den erbjuder det jag är ute efter?

Ett exempel

Chris McConnell är en Youtuber och influenser som driver bloggen DailyTekk och Youtube-kanalen med samma namn. Han är intresserad av teknik och delar med sig av sina ”dailyTekk-finds”- sina dagliga tekniska erfarenheter till lyssnarna och läsarna. En av de saker som han är speciellt intresserad av är webbdesign. I april i år 2018 listade han de 100 allra snyggaste och inspirerande webbsidorna (enligt honom själv) på nätet 2017. Det är för sjätte gången han skapar listan och enligt honom själv är det en hyllning till varför bloggen en gång skapades och vad den har gått igenom tillsammans med läsarna. Listan består av en blandning utav olika slags hemsidor med mycket lite gemensamt, förutom det faktum att de är vackert konstruerade och otroligt inspirerande för den som söker, ja allt möjlig inspiration. Listan från topp 10 ser ut så här i stigande ordning:

 1. https://betalist.com/
  En sida som dagligen uppdateras och visar de absolut nyaste, fräschaste webbsidorna som du bör hålla koll på om du behöver extra inspiration i livet.
 2. https://trendwatching.com/
  Hitta de senaste trenderna runt om i världen, och gör det med stil.
 3. http://thenerdwriter.net/
  En Youtuber med vackra dagsboksinlägg.
 4. http://www.thoughteconomics.com/
  Intervjuer, tanker och trender inom ekonomi- och finansvärlden.
 5. https://trends.google.com/trends/?geo=US
  Vad söker resten av världen på? Dagliga uppdateringar om de mest googlade tankarna.
 6. https://medium.com/the-mission
  En väldigt fin hemsida om inspirerande tankar och olika människors väg till lycka.
 7. https://www.seeker.com/
  Är du en nyfiken person? Följ med på äventyr bortom det vanliga med bilder, videor och texter om de mest storslagna äventyren.
 8. https://theculturetrip.com/
  Ta reda på var de mest exklusiva och fantastiska platserna finns.
 9. https://theoutline.com/
  En nyhetssida med stil.
 10. amazon.com
  Amazon är en av de mest besökta hemsidorna på internet. Där finns ett urval av tilläggssidor. Den sidan McConnell har rekommenderat är ”Intresting finds” och blir dagligt uppdaterad. Snygg, stilren och lättåtkomlig och visar vackra saker att antingen köpa eller bara beundra.

Oavsett om du driver en verksamhet, en blogg eller bara är ute efter inspiration så finns det en mängd sidor där ute och du kan nästan i princip få exakt det du söker efter. Det är bara att välja.