Designverktyget Figma

Vad är Figma och hur kan Figma göra livet enklare för en användare?

Figma är ett designramverk som startade år 2012, men blev inte populärt förrän 2017. Verktyget erbjudet ett sätt att skräddarsy din egna webbsida, personliga dator, eller telefon. Det är tillgängligt för både Windows, Mac och Linux. Det går att ladda ner den som fil, men också ladda ner som en applikation. Figmas designprocess börjar med brainstorming som upplevs inte ha något slut, men på slutet blir resultatet väldigt tillfredsställande. Det är ett sätt att kunna organisera om alla sidor så att man får ett bättre och avslappnande sätt att ha allt välsorterat och slipper slösa energi börja arbeta på själva designen direkt. Du kan med detta verktyg hålla koll på all din feedback, förändringar och uppdateringar. Det är ett program som är enkelt att arbeta i, och ska kunna användas av ingenjörer, designers, men också personer utöver samt för privatanvändning.

Figma är framtiden, via en enda app kan du skräddarsy din egna personliga data, du kan skapa nya fräscha hemsidor, annonser, göra diagram, statistik, nya idéer m.m.

Figmas personliga touch

Du kan ge din egna personliga touch hos din smarttelefon genom att lägga till olika plugins som kan hjälpa till att på snabbare sätt utveckla favoritappar eller liknande på ett mer enklare och personligare sätt. Det ska vara enklare att komma fram till viktiga dokument utan att lämna dokumentet, att kunna surfa på annat medan du fortfarande håller koll på filen. Figma ger dig möjligheten att kunna vara online på programmet, man kan se andras verk samt följa deras framgång. Man kan också dela med sitt verk så att det blir offentligt för andra användare av Figma.

Figma kan även lägga till dina personliga tillägg genom att du alltid kan kolla i din historik där dina favoriter snabbt kan ominstalleras genom bara ett klick.

Personen i frågan som kom på denna fantastiskt tidssparande idéen hade själv tröttnat på att alltid behöva göra samma sak innan han kunde börja att sätta igång att jobba på riktigt, han ville vara den som tar bort denna huvudvärk för alla designes. En av dom heter Dylan Field och är medarbetare samt vd för Figma.

Design är en konstant rörelse som ändras hela tiden, den är beroende av designarens smak och mode, där det “bättre” alltid kommer prioriteras, vilket betyder att designen alltid ändras. För att kunna hantera alla förändringar och uppdateringar kan man alltid vara ett steg före med Figma som hanterar det stressiga åt dig.

Eftersom Figma är ett ganska nytt företag, samt är beroende av den snabba teknologin, så vet man att i framtiden kommer det att vara ett ännu bättre, snabbare och klokare att använda som designer.

Det negativa med Figma är att den kan vara lite för bra för designer, då det är ett så avancerat program och troligen bara blir bättre i framtiden, så kan det vara ett problem ifall designsystem övertar designerns jobb, genom att göra jobbet åt de, vilken samtidigt kan spara mycket resurs och arbetskraft.