Designverktyget Avocode

Avocode är ett perfekt verktyg för fler samarbetande designers som vill interageras med varandra. För oavsett vad du använder för programvara i din dator, så är Avocode kompatibla med alla program utan att behöva använda olika Plugins eller formatera om filer. Du kan öppna filer i olika typer av format som t.ex..JPEG, PNG, WebP med flera utan att designen förstörs. Det exporteras precis som de är.

En stor nyhet för Acocode i år, är att man nu kan öppna designfiler i Avocode som man tillverkat i Sketch.  Detta blir till en stor hjälp då Sketch endast kan öppnas i Mac OS i sitt original. Alla har förstås inte detta OS, och kan man inte överföra arbeten direkt utan krångel blir det bara irriterande moment som tar tid och som kan förstöra upplevelsen av designen i sin helhet. Tidigare har Avocode börjat integrera med Adobe XD CC, vilket även det blev en succé.

Fördelarna med Avocode

Avocode är ett användarvänligt programverktyg. Men till skillnad från andra grafiska designprogram, så kan man inte skapa några nya designs eller prototyper i verktyget, utan endast öppna andra, men med fördelen att den är kompatibel med alla.

Det är ett bra program att använda för att inspektera och granska designer som är gjorda i andra program, t.ex. i designprogrammet Sketch eller i Photoshop.

Avocode är alltså mer som ett tilläggsprogram.

I programmet kan man också se all historik på de arbeten man lagt in där, alla tidigare versioner av designen finns att hämta och man kan på det sättet lättare se hur ens arbeten har utvecklats. Du kan även zooma in och ut i programmet, likt som på smarttelefoner.

Allt arbete man har i Acocode kan kommas åt överallt på alla plattformar.

Allt finns dessutom automatiskt sparat med 128-bit SSL kryptering, det är bara att logga in, så finns allt där.

Vill man konvertera sina Photoshop designs till Avocode, så är det inga problem och man behöver inte tänka på att skriva om alla koder och pixla om. Det sköter Avocode själv.

Är man osäker på om detta är något man behöver, så kan man testa programmet gratis i två veckor, vilket är mer än tillräckligt för att se vad Avocode kan underlätta för en i sitt dagliga arbete.

Man kan även använda programmet offline. Den är kompatibel med Mac OS; Windows, Linux, vilket bidrar till dess stora bredd av arbetsområden och samarbeten.

På Avocode´s officiella hemsida finns det en hel del tips och trix på hur man ska och kan använda programmet. Det kommer ofta nya funktioner och de samlas på bloggen, som fungerar lite som en nyhetssida, vilket uppdateras med nyheter i jämna mellanrum.

På Avocode´s hemsida kan man även komma med egna förslag om vad som skulle kunna förnyas/ändras/läggas till i programmet, vilket gör Avocode till något av användarnas egna program. Det finns en hel del andra intressanta mervärden i detta verktyg som man bör utforska. Dessutom får man mycket för pengarna om man är intresserad av ett flexibelt designverktyg. Helt klart värt att testa!