Nya trender inom webbdesign

Utseende har alltid varit viktigt för oss människor, och det estetiska har alltid vart på toppen av listan när man utvecklar saker och produkter

Fortsätt läsa

Det här gör en UI/UX designer

En UI/UX designer är personen som utvecklar och hjälper till så att ett företag eller hemsida är så enkel för kunden att navigera som möjligt

Fortsätt läsa

Inspirerande webbsidor

En bra design är så mycket mer

Fortsätt läsa

Nyheter

Kurser i webbdesign och programmering

I dagens samhälle där internet och efterfrågan på hemsidor, nätbutiker och onlinetjänster är så stor växer också efterfrågan varje år på att människor vill lära sig mer om webbdesign och programmering. Detta då fler och fler företag, stora som små väljer att själva designa sin egna webbutik eller vill ha eget ansvar för att sprida deras tjänster och programmering online. (more…)

Fortsätt läsa

Uppbyggnad av en webbdesign

Webbdesign är mycket mer än just bara hur en hemsida ser ut. När det kommer till uppbyggnad av en webbdesign så använder man sig av märkspråk vilket jag förklarar mer om i denna artikel. (more…)

Fortsätt läsa

Sluten källkod

Till skillnad från den öppna källkoden så är den slutna källkoden inte tillgänglig för ändringar och modifieringar. En sluten källkod kan även en källkod som bara är öppen för en viss grupp av medlemmar kallas. Företag som utvecklar programvaror med sluten källkod gör det ofta då de tar betalt för en licens. Licensen ger köparen full rätt till användning av programmet men man får inte vidaredistribuera programmet. Företag som utvecklar programvara med sluten källkod kan därmed binda en kund till...

Fortsätt läsa

Källkod och dess innebörd

Om man inte varit inne på ämnet källkod förut så är det en total djungel i början. Det är en annan värld, en teknisk värld som inte är alldeles lätt att förstå. Det finns trots allt en anledning till varför det finns hela program och kurser för att lära sig koda, det är svårt att lära sig helt själv och det kan vara komplicerat om man ska göra det professionellt. (more…)

Fortsätt läsa

Allt om Adobe Illustrator

Adobe Illustrator är ett program där man skapar illustrationer och grafik. Vill du rita något med bara ett enkelt sträck, eller göra större målningar med olika färger och penselstorlekar och detaljer? I Adobe Illustrator har man möjlighet och tillgång till allt man kan tänka sig inom grafisk design. (more…)

Fortsätt läsa

Pencil project

Pencil project är byggd för att tillhandahålla ett open-source GUI prototypverktyg som ska vara lätt att använda och installera, för att definiera dina koder exakt som du vill ha dem. Man ska använda denna Pencil för att bygga modeller, skapa stenciler och mallar, på alla nivåer och dimensioner. (more…)

Fortsätt läsa

Designverktyget Avocode

Avocode är ett perfekt verktyg för fler samarbetande designers som vill interageras med varandra. För oavsett vad du använder för programvara i din dator, så är Avocode kompatibla med alla program utan att behöva använda olika Plugins eller formatera om filer. Du kan öppna filer i olika typer av format som t.ex..JPEG, PNG, WebP med flera utan att designen förstörs. Det exporteras precis som de är. (more…)

Fortsätt läsa